Annons

Villkorsändring valsar vidare

Uddevalla ​Än är det inte klart var hyrorna för de boende i Bastebacka hamnar efter installationen av separata elmätare. Fastighetsägaren har överklagat hyresnämndens beslut.

​I höstas begärde KB Bastebacka Fastigheter utanför Ljungskile villkorsändring hos hyresnämnden i Göteborg. Efter installation av separata elmätare i de 19 lägenheterna ville värden att hyresgästerna själva skulle betala för den el de förbrukar.

Hyresgästerna bestred ändringen och hyresnämnden i Göteborg gick på deras linje. Villkorsändringen innebär en avsevärd försämring slår nämnden fast.
Fastighetsägaren menar dock att nämnden helt har missat att man begärt en sänkning av hyran i trerummarna. När de boende ska betala uppvärmningen blir kallhyran 426 kronor lägre än den tidigare varmhyran. I sitt överklagande begär fastighetsvärden att Svea hovrätt antingen återremitterar ärendet till hyresnämnden i Göteborg eller fastställer villkorsändringen retroaktivt från 1 december 2007.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Håkan Fridolfsson, förhandlare på Hyresgästföreningen och ombud för hyresgästerna i Bastebacka, ställer sig oförstående.
– Hyresnämnden har inte missat något! Hushållsel och uppvärmning kommer troligtvis kosta betydligt mer än 426 kronor i månaden och det är det nämnden tagit hänsyn till.

Fridolfsson räknar med att det dröjer minst tre månader innan Svea hovrätt hinner ta ställning till överklagandet. Till dess gäller hyresnämndens beslut.

Annons
Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Staten vill höja hyran med 80 procent för Tommys slitna statartorp: ”Blåser det ute så viftar gardinerna” Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.