Annons

Vräkt efter vanvård i Varberg

Varberg Varbergskvinnan levde bland travar av engångsartiklar, drivor av skräp och bananflugor i massor. När värden kom på besök avslöjades misären. Nu har kvinnan tvingats lämna lägenheten.
Hyresvärden fotograferade den misskötta lägenheten i våras. Bilderna användes senare som bevisning i hyresnämnden.

Den unga kvinnan hade bott i sin etta i Varberg i ett drygt år när hyresvärden behövde göra underhåll i lägenheten. Då uppdagades ett smutsigt hem i rejäl oordning.

Värden bad kvinnan att göra något åt röran. Men enligt fastighetsägaren hände ingenting. I höstas sade värden till igen, utan effekt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter den tredje rättelseanmaningen valde värden att säga upp kontraktet. Inför hyresnämnden förklarade hyresvärden att lägenheten var belamrad med skräp och full av bananflugor.

Annons

Värden lade också fram fotografier av bostaden. De visar ett hem där golvet helt eller delvis täcks av plastsäckar, kartonger och annat lösöre.

Hyresnämnden konstaterar att de många matförpackningarna sannolikt snart lockar till sig annan ohyra än bananflugor, om den inte redan finns där. Dessutom skulle en eventuell brand riskera att få ett långt värre förlopp på grund av all bråten.

Läs ocksåFalsk "Sara" lurade Pablo på 27 000 kronor – låset var utbytt i lägenheten han skulle hyraEn man i glasögon och keps sitter utomhus på en trappa.

Sammantaget handlar det om allvarlig vanvård, enligt hyresnämnden. Det är skäl nog för uppsägning. Kvinnan tvingas därför lämna lägenheten.

Annons

Kvinnan har själv inte kommenterat saken. Hon dök heller aldrig upp när hyresnämnden prövade hennes rätt att bo kvar.

Läs också Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.