HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vräkt efter vanvård i Varberg

Varberg Varbergskvinnan levde bland travar av engångsartiklar, drivor av skräp och bananflugor i massor. När värden kom på besök avslöjades misären. Nu har kvinnan tvingats lämna lägenheten.
Hyresvärden fotograferade den misskötta lägenheten i våras. Bilderna användes senare som bevisning i hyresnämnden.

Den unga kvinnan hade bott i sin etta i Varberg i ett drygt år när hyresvärden behövde göra underhåll i lägenheten. Då uppdagades ett smutsigt hem i rejäl oordning.

Värden bad kvinnan att göra något åt röran. Men enligt fastighetsägaren hände ingenting. I höstas sade värden till igen, utan effekt.

Läs ocksåKlart med åtgärdspaket för "slumområde" i Krylbo

Efter den tredje rättelseanmaningen valde värden att säga upp kontraktet. Inför hyresnämnden förklarade hyresvärden att lägenheten var belamrad med skräp och full av bananflugor.

Värden lade också fram fotografier av bostaden. De visar ett hem där golvet helt eller delvis täcks av plastsäckar, kartonger och annat lösöre.

Hyresnämnden konstaterar att de många matförpackningarna sannolikt snart lockar till sig annan ohyra än bananflugor, om den inte redan finns där. Dessutom skulle en eventuell brand riskera att få ett långt värre förlopp på grund av all bråten.

Läs ocksåSölvesborgshem taggar lägenheter

Sammantaget handlar det om allvarlig vanvård, enligt hyresnämnden. Det är skäl nog för uppsägning. Kvinnan tvingas därför lämna lägenheten.

Kvinnan har själv inte kommenterat saken. Hon dök heller aldrig upp när hyresnämnden prövade hennes rätt att bo kvar.

Läs också Inspektion i Åmål klassar inte Järnvägshusen som misär Byggebos hyror klara för 2020 Uppsagd får bo kvar i 1,5 år extra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.