Annons

Vräktes för ostädat – men får bo kvar

Värmland En hyresgäst i Värmland sades upp sedan hon städat för dåligt. Hyresnämnden beslutade att kvinnan får bo kvar, men på ett osäkrare kontrakt.
Foto: Hyresvärden
En kvinna i Värmland sades upp från sin lägenhet på grund av att den var ostädad.

En kvinna i Värmland sades upp av sin kommunala hyresvärd. Värden hade gjort hembesök inför ett kommande fönsterbyte och upptäckte att lägenheten var så ostädad att värden ansåg att lägenheten var vanvårdad.

Värden uppmanade kvinnan att städa, men när så inte skedde sa hyresvärden upp kvinnan och ärendet hamnade i hyresnämnden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

På bilderna som bostadsbolaget hänvisar till som bevisning i sin uppsägning, ser man belamrade bänkar i köket, rum som knappt går att gå in i på grund av stora högar av saker och påsar.

Kvinnan medgav att hennes lägenhet varit ostädad, men menade att det var en rad olyckliga omständigheter som lett fram till det.

Annons

Hon hade under våren hjälpt en släkting att tömma ett hus och hade därför inte haft tid att ta hand om sin bostad samtidigt som även vissa av släktingens saker ställts in i lägenheten.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Kvinnan erkände att hon gjort felprioriteringar, men ansåg att hon fått för lite tid på sig att ställa allt till rätta.

Trots att hyresvärden ville att kvinnan skulle vräkas, kom parterna överens i hyresnämnden om att kvinnan under ett år ska få bo kvar men med ett osäkrare avtal. I hyresnämndens beslut står det att hyresavtalet under ett år kommer förlängas med en månad i taget och att uppsägningstiden under den här perioden endast är två veckor.

Annons
Det var inför ett kommande fönsterbyte som hyresvärden upptäckte att lägenheten av ostädad.

 

Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.