Annons

Vräktes för ostädat – men får bo kvar

Värmland En hyresgäst i Värmland sades upp sedan hon städat för dåligt. Hyresnämnden beslutade att kvinnan får bo kvar, men på ett osäkrare kontrakt.
Foto: Hyresvärden
En kvinna i Värmland sades upp från sin lägenhet på grund av att den var ostädad.

En kvinna i Värmland sades upp av sin kommunala hyresvärd. Värden hade gjort hembesök inför ett kommande fönsterbyte och upptäckte att lägenheten var så ostädad att värden ansåg att lägenheten var vanvårdad.

Värden uppmanade kvinnan att städa, men när så inte skedde sa hyresvärden upp kvinnan och ärendet hamnade i hyresnämnden.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

På bilderna som bostadsbolaget hänvisar till som bevisning i sin uppsägning, ser man belamrade bänkar i köket, rum som knappt går att gå in i på grund av stora högar av saker och påsar.

Kvinnan medgav att hennes lägenhet varit ostädad, men menade att det var en rad olyckliga omständigheter som lett fram till det.

Annons

Hon hade under våren hjälpt en släkting att tömma ett hus och hade därför inte haft tid att ta hand om sin bostad samtidigt som även vissa av släktingens saker ställts in i lägenheten.

Läs ocksåPer fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandlaEn tredelad bild med en äldre man, ett utsnitt av ett hyreskontrakt med ett stycke om förhandlingsklausul markerad, och en yngre kvinna.

Kvinnan erkände att hon gjort felprioriteringar, men ansåg att hon fått för lite tid på sig att ställa allt till rätta.

Trots att hyresvärden ville att kvinnan skulle vräkas, kom parterna överens i hyresnämnden om att kvinnan under ett år ska få bo kvar men med ett osäkrare avtal. I hyresnämndens beslut står det att hyresavtalet under ett år kommer förlängas med en månad i taget och att uppsägningstiden under den här perioden endast är två veckor.

Annons
Det var inför ett kommande fönsterbyte som hyresvärden upptäckte att lägenheten av ostädad.

 

Läs också Unik rättegång prövar olaglig svartuthyrning – första fallet i Västsverige: ”Bara fiffel och båg” Efter mögelstriden – arga sms:en tvingar bort Torbjörn från lägenheten: ”Tänker överklaga” Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.