Annons

Wallenstam varnar för falska bostadsförmedlare

Göteborg Bostadssökande lurades att skriva falska kontrakt, betalade pengar och fick nycklar som inte fungerade. Nu varnar hyresvärden Wallenstam för bedragare som låtsas förmedla bolagets lägenheter.
Wallenstamskylt
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Bostadsbolaget Wallenstam varnade nyligen för de falska bostadsförmedlarna på sin hemsida.

– Tyvärr har vi fått information om att en eller flera personer erbjuder sig att förmedla våra lägenheter till privatpersoner mot kontant ersättning, säger kommunikationsdirektör Elisabeth Vansvik.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hur har ni fått reda på det här?
– Det är drabbade privatpersoner som kontaktat oss i samband med att de har blivit lurade. De har ovetandes signerat ett falskt kontrakt, betalat pengar till en falsk aktör och även fått nycklar som inte fungerar. Det är självklart djupt beklagligt.

Annons

Är illegal lägenhetsförmedling vanligare nu än tidigare?
– Svårt att säga, men i och med att vi blivit kontaktade av personer som utsatts, så tar vi det på stort allvar. Tyvärr är det här ett tecken på att det finns falska aktörer som uppenbarligen har gjort en affärsverksamhet av att förmedla falska kontrakt.

Vad ska man göra om någon erbjuder sig att förmedla en av era lägenheter mot betalning?
– Först och främst ska man inte betala, vi tar aldrig betalt för att förmedla lägenheter. Vi rekommenderar att man vänder sig till polisen och informerar om vad som har inträffat.

Annons
Läs ocksåMariam lurades av bedragare

Wallenstam är en av de större privata hyresvärdarna i Göteborgsområdet.

Läs också Snårig jakt på nätets bedragare Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav" Facebook-bedragare döms till fängelse – så lurade de bostadssökande med falska annonser Stjäl bostadsannonser från Blocket – lurar dig skaffa dyra abonnemang: "Toppen av ett isberg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.