Annons

Willhem efter takraset: ”Vi ska utreda alla tak”

Trollhättan I söndags rasade sovrumstaket in i Fredrik Erikssons lägenhet i Trollhättan. Nu lovar Willhems fastighetschef Martin Andreasson att samtliga tak i fastigheten ska utredas. "Vi beklagar verkligen det som hänt och att Fredrik drabbats".
Fredrik Karlsson i Trollhättan råkade ut för takras i sin lägenhet.
Foto: Kajsa Wedberg
Fredrik Karlsson, vars sovrumstak rasade in, välkomnar att hyresvärden Willhem nu ska undersöka samtliga tak i huset.

I går skrev Hem & Hyra om hyresgästen Fredrik Eriksson i Trollhättan vars sovrumstak rasade in i söndags. Lyckligtvis kom ingen till skada men lägenheten är än så länge obeboelig.

Fastigheten som förutom en rad lägenheter även hyser restauranglokaler ligger mitt i stan på Olof Palmes gata 18. Huset ägs av fastighetsbolaget Willhem och så här svarar fastighetschef Martin Andreasson på Hem & Hyras frågor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur kunde taket i Fredrik Erikssons lägenhet rasa in?

– Det vet vi inte i nuläget, vi har anlitat oberoende besiktningsmän och konsulter med expertområde konstruktion som har börjat utreda detta, säger Martin Andreasson.

Annons
Läs ocksåHyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Kan det ha att göra med arbetet som ni låtit utföra på gården eller arbetet som pågår på vägen utanför?

– Just nu spekulerar vi inte i orsaker utan låter konsulten komma in med sitt utlåtande.

Fredrik Eriksson kan inte använda sin lägenhet. Hur hjälper ni honom att få tak över huvudet?

Läs ocksåKyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronorEn tvådelad bild där den ena halvan visar ett tomt, öppet kylskåp och den andra halvan en hand som håller i svenska sedlar.

– Fredrik har själv löst sovplats de första nätterna. Vi har erbjudit honom både hotell och evakueringslägenhet men först och främst är det en fråga för Fredriks försäkringsbolag som vi för löpande dialog med.

Fredrik Eriksson är kritisk till ni inledningsvis tog lätt på det inträffade. Och han oroar sig över övriga tak i fastigheten. Hur ser du på det? 

Annons

– Vi har fört dialog med Fredrik från att detta skedde och har erbjudit honom den hjälp han själv velat ha. Vid en kontakt med Fredrik sent nu i eftermiddag (tisdag eftermiddag red. anm.) så var han nöjd med hur vi har hanterat ärendet hittills. Och vi upplever inte Fredrik som kritisk i den dialogen vi har med honom. Hur de andra takens status är kommer vår konsult att besiktiga och komma med ett utlåtande på så snart som möjligt. Vi beklagar verkligen det som hänt och att Fredrik drabbats, säger Martin Andreasson.

Hela sovrumstaket rasade in hemma hos Fredrik Eriksson i Trollhättan.
Hela sovrumstaket rasade in hemma hos Fredrik Eriksson i Trollhättan.

Efter att ha haft kontakt med Willhem på tisdagseftermiddagen meddelar den drabbade hyresgästen Fredrik Eriksson Hem & Hyra att han är glad att Willhem ”…äntligen tog problemet på allvar”.

–  Nu har mitt försäkringsbolag Länsförsäkringar och Willhem pratat ihop sig. En saneringsfirma var förbi och kikade på skadorna. Så nu hoppas jag att det fortsätter på det spåret och min situation löser sig på ett bra sätt, säger Fredrik Eriksson.

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Willhem återbetalar överhyra i Trollhättan - "Skönt att de tar sitt förnuft till fånga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.