HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Willhem vill höja hyran i Storgöteborg

Göteborg AP-fondsägda bostadsbolaget Willhem vill höja hyrorna i Storgöteborg. Nu inleds förhandlingar med Hyresgästföreningen.
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Willhem har vuxit snabbt i Västsverige de senaste åren och är i dag en av Göteborgsregionens större privata hyresvärdar. Bolaget äger ungefär 3 600 lägenheter i Göteborgsområdet.

Nu vill Willhem höja hyrorna i Göteborg, Partille och Lerum med 3 procent från och med april i år. Det skulle betyda 180 kronor mer i månaden för en hyresgäst som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor.

Annons
Läs ocksåGatuprotest mot allmännyttans krav i GöteborgOla Terlegård och Catherine Holt är med och arrangerar en protest i Göteborg mot att de kommunala bostadsbolagen kräver att få höja hyran med 6,8 procent.

Senast Willhem höjde hyrorna i Göteborgsområdet var i april förra året, då med upp till 0,8 procent. En del hyror lämnades oförändrade.

LÄS MER
Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2019
Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2019 – hela listan

Annons
Fakta: Willhem AB
  • Willhem äger och förvaltar ungefär 26 000 lägenheter i Göteborg, Borås, Skövde, Trollhättan, Halmstad, Helsingborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Karlstad, Linköping, Eskilstuna och Västerås.
  • Huvudkontoret ligger i Göteborg.
  • Willhem ägs i sin tur av Första AP-fonden, en av fem buffertfonder i det allmänna inkomstpensionssystemet.
Läs också Tvärnit för hyror i Varberg – första strandningen i Halland i år Så mycket höjer halländska värdar hyran 2023 – hela listan Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.