Annons

Yngre röster sökes i Norrland

Jämtland Hyresgästföreningens medlemmar i Norrland finns i alla åldrar. Men i styrelserna är ofta medelålder hög. Det ska det nu bli ändring på.

Hyresgästföreningens 37 000 medlemmar i Norrland är unga och gamla. Och mittemellan.
– Ja, vi har medlemmar i alla åldrar, vilket är jättekul, säger Gunilla Boström, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Sundsvall.
Trots att det finns medlemmar ur alla åldersgrupper så är det mest äldre som är aktiva. I Norrlands regionstyrelse är 8 av 14 förtroendevalda mellan 61 och 70 år. Och övriga mellan 71 och 80 år.
– Det behövs fler yngre för att styrelsen ska bli mer representativ för medlemmarna, säger Boström.
Därför vill man nu köra igång en riktad satsning för att väcka just de yngres föreningsintresse.
För som medlem har man alltid möjlighet att vara mer aktiv och bilda en styrelse i kvarteret för att driva sina frågor på ett mer lokalt plan.
Alla ”kvarters-styrelser” är delar av en geografiskt större hyresgästförening som i sin tur representeras i regionstyrelsen – paraplyet för hela Norrland.
Regionstyrelsen arbetar både uppåt och neråt i organisationen och på de lokala årsmötena är alla välkomna att delta och tycka till.
– Exakt hur vi ska locka fler unga att engagera sig är inte helt klart än och vi ska först ansöka om bidrag från förbundet för att kunna finansiera satsningen.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.