HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Yngre röster sökes i Norrland

Jämtland Hyresgästföreningens medlemmar i Norrland finns i alla åldrar. Men i styrelserna är ofta medelålder hög. Det ska det nu bli ändring på.

Hyresgästföreningens 37 000 medlemmar i Norrland är unga och gamla. Och mittemellan.
– Ja, vi har medlemmar i alla åldrar, vilket är jättekul, säger Gunilla Boström, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Sundsvall.
Trots att det finns medlemmar ur alla åldersgrupper så är det mest äldre som är aktiva. I Norrlands regionstyrelse är 8 av 14 förtroendevalda mellan 61 och 70 år. Och övriga mellan 71 och 80 år.
– Det behövs fler yngre för att styrelsen ska bli mer representativ för medlemmarna, säger Boström.
Därför vill man nu köra igång en riktad satsning för att väcka just de yngres föreningsintresse.
För som medlem har man alltid möjlighet att vara mer aktiv och bilda en styrelse i kvarteret för att driva sina frågor på ett mer lokalt plan.
Alla ”kvarters-styrelser” är delar av en geografiskt större hyresgästförening som i sin tur representeras i regionstyrelsen – paraplyet för hela Norrland.
Regionstyrelsen arbetar både uppåt och neråt i organisationen och på de lokala årsmötena är alla välkomna att delta och tycka till.
– Exakt hur vi ska locka fler unga att engagera sig är inte helt klart än och vi ska först ansöka om bidrag från förbundet för att kunna finansiera satsningen.

Läs också Seniorboende startar lokal föreningen i Vetlanda Hundratals fick lämna sina hem vid storbrand i Skövde Vänsterpartiet: Vi fäller Löfven om han inför fri hyressättning Hyresuppgörelse klar i Perstorp Salems kommun: vi betalar inte tillbaka några hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.