Annons

Så fixar du en egen vrå åt barnen

Tips & Råd Dela av rummet snabbt och enkelt. Det behöver inte kosta skjortan. Hem & Hyra tipsar om snygga vikväggar, praktiska gardiner, hyllor och stabila skjutdörrar.

En snabb, enkel och framför allt billig lösning för att dela av ett rum är att låta en gardin skärma av. Den som får den mörkare delen av rummet bör ha speciellt mycket belysning. Små spotlights, diodlampor, ljusskyltar, ljusslingor med mera. Ett litet bord med blommor eller en palm hjälper till att dela av och skapa en mysig rumskänsla.

Ett bra tips är också att sätta upp två gardinskenor bredvid varandra. Då kan man sätta upp en mörkläggningsgardin som även dämpar ljudet.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Vi borrade upp en gardinskena i taket med fyra skruvar.

SÅ HÄR GJORDE VI:
Vi borrade upp en gardinskena i taket med fyra skruvar. Med hjälp av fingerkrokar satte vi upp gardinen i skenans öglor.

KOSTNAD:
Gardin Cellbes 258 kronor, fingerkrokar Jotex, 55 kronor, och gardinskena från Jysk, 139 kronor.
Totalt: 453 kronor.

Annons
Fakta: Några smarta inredningstips


Klädförvaring
En öppen förvaring släpper igenom ljus och kläderna isolerar ljudet. Klädställning Elvari (som du enkelt fäster i taket) finns på Ikea, 3 500 kronor.
Klassisk klädhäst går att köpa på Åhléns, 699 kronor.
Kubhylla, Jysk, 400 kronor.


Skjutvägg

I dag har de flesta stora byggvaruhus olika lösningar med exempelvis takhängda skjutväggar. Rejäla skjutväggar är generellt dyrare men skapar en ordentlig rumskänsla. Uppsättningen ska göras fackmannamässigt och med värdens godkännande, även om det går att montera ner utan att lämna andra spår än pluggade skruvhål som går att spackla och måla över.
Skjutdörr i trämelamin, Elfa, från 3 786 kronor.


Hyllor
Hyllor En bokhylla som rumsavdelare är en klassiker. Välj en rejäl kubhylla eller en trendig med luftiga hyllplan där böcker och gröna växter kan samsas.
Hylla Midtown, Mio, 2 995 kronor.


Vikväggar
Svart vikvägg med ornament finns på Ellos, 1 599 kronor.
Naturfärgad vikvägg, Jysk, 550 kronor.
TIPS: Fynda vikväggar på auktionssajter. Här går att göra riktiga fynd.


Våningssäng
Man kan med hjälp av textil skärma av väggarna på våningssängen och varje barn kan gå ut på var sin sida av sängen.
Klassisk våningssäng, Jysk, 1 250 kronor.
Våningssäng med skrivbord under, Ikea, 3 925 kronor.

Läs också Behåll eller röj? Så kommer du igång med rensningen hemma Maxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Så pimpar du balkongen för våren och sommaren

Trygghet i boendet

Ja!

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.