Foto: Pixabay

Göingehem och Hyresgästföreningen är överens om ny hyra

I mitten av november strandade Göingehem hyresförhandlingen med Hyresgästföreningen. Nu har parterna kommit överens. Den första januari höjs hyran med en procent.
28 december 2016 kl 12:08 Text: Gry Ellebjerg

Det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge kom med ett av årets högsta yrkanden i landet. De begärde 4,7 procent men Hyresgästföreningen var kritiska och tyckte att 0,3 procent var tillräckligt. Det fick Göingehem att kasta in handsken och stranda förhandlingen.

Nu har de båda parterna kommit överens om en hyreshöjning på en procent från och med den första januari. Uppgörelsen är klar även för 2018. Den första januari 2018 höjs hyrorna med en procent.

– Med tanke på företagets ursprungliga yrkande på 4,7 procent är vi nöjda med att ha nått en uppgörelse på rimlig nivå. Som vanligt innebär uppgörelsen en kompromiss mellan företagets behov och hyresgästernas intressen, säger Peter Olsén, förhandlare vid Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Om du betalar en hyra på 6 000 kronor får du en hyreshöjning med 60 kronor i månaden. Hyreshöjningen kommer främst att gå till underhåll och höjda taxor. Den första januari i år höjde Göingehem hyrorna med 0,3 procent. Bostadsbolaget har 1450 lägenheter.

Gry Ellebjerg
Lokalredaktör
010-459 17 12, 070-343 15 18
Publicerad: 28 december 2016 kl 12:08
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.