Först till kvarn gäller för nya boråsbostäder

I början av maj släpps kön till de nya lägenheterna i kvarterat Solrosen. Vill du vara säker på att få din drömlägenhet gäller att hänga på låset.
3 april 2012 kl 08:57 Text: Monica Bogsjö-Andersson

AB Bostäder går nu ifrån det vanliga kösystemet till de nyproducerade lägenheterna mitt emot ICA Maxi. 5 maj börjar uthyrningsfasen.

– Vi frångår vårt vanliga kösystem eftersom vi vill att det ska vara så rättvist som möjligt. Alla ska kunna söka, inte bara de som står i vår kö. Vi kommer att följa först-till-kvarn-principen strikt och vi tidsstämplar anmälningarna i vårt system, säger Petra Agnroth, informationsansvarig på AB Bostäder.

Hittills har femtonhundra personer anmält intresse.

– Det är inte konstigt. Det här är nybyggda lägenheter med hög standard mitt i stan och nära till allt, säger Petra Agnroth.

Kvarteret Solrosen byggs i två etapper, totalt blir det 107 lägenheter. Båda etapperna har inflyttning under 2013. Den första avser höghusen med beräknad inflyttning i maj/juni. Den andra avser låga lamellhus med beräknad inflyttning i september/oktober.

Lägenheterna på bottenvåning får egna uteplatser. Alla andra lägenheter får stora balkonger. Hyrorna varierar beroende på lägenhetstyp och lägenhetsstorlek samt placering i fastigheten. I snitt är kvadratmeterpriset ca 1 400 kronor per kvadratmeter och år. Till exempel kostar en trea mellan 8 119 och 9 709 kronor i månaden.

Monica Bogsjö-Andersson
Lokalredaktör
Publicerad: 3 april 2012 kl 08:57 Uppdaterad: 7 oktober 2014 kl 14:22
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.