HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

100-tals protesterade mot ombildningarna på Sergels torg

Stockholm Flera hundra samlades på Sergels torg i går för att protestera mot de planerade ombildningarna av allmännyttan. Barbro Ivarsson och Marja Hellman från gruppen Hökis mot ombildningar var på plats. "Vi är emot. Det är girigt och omoraliskt", säger de.
Foto: Linda Dahlin
Barbro Ivarsson och Marja Hellman var plats i gula västar märkta med "Hökis mot ombildningar". Foto: Linda Dahlin

I går, måndag, samlades flera hundra personer på Sergels torg för en protestdemonstration mot ombildningar av allmännyttan. Hyresgästföreningen region Stockholm var en av medarrangörerna tillsammans med lokala aktivistgrupper samt Nätverket Rädda Hyresrätterna.

Barbro Ivarsson och Marja Hellman var plats i gula västar märkta med ”Hökis mot ombildningar”. Det är en av Facebooksgrupperna som startats i Stockholm för att mobilisera mot ombildningar av allmännyttan. Den grönblå majoriteten i stadshuset vill att fler ska äga sina lägenheter och har listat elva stadsdelar som är aktuella för ombildning.

Läs ocksåFritt fram för ombildning i 8 av 10 kommunala bostadsbolag

– Vi var den första gruppen som bildades faktiskt och nu är vi en av de största med nästan 500 medlemmar, säger Marja Hellman.

Hon flyttade till Hökarängen för att det är många hyresrätter i området.

– Jag hoppas att ombildningarna inte går igenom i stadsdelen, och jag tror inte att det kommer att gå igenom, vi är för många som kommer att rösta emot. Vi behöver hyresrätter, var ska våra ungdomar och pensionärer annars bo?.

Läs ocksåM erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Demonstrationen inleddes på Sergels torg med tal från de olika protestgrupperna, för att sedan tåga vidare till stadshuset.

Flera hundra samlades på Sergels torg i snålblåsten för att protestera mot ombildningar i förorterna. Foto: Linda Dahlin

Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen Region Stockholm, var på plats. Han säger att det inte finns något stöd för ombildningar Stockholm.

– Ändå envisas den styrande majoriteten i stadshuset med att genomföra ombildningarna. Varför inte lägga energi på det som verkligen behövs? Fler hyresrätter som människor har råd att bo i, säger han i ett uttalande.

Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen Region Stockholm, var på plats. Foto: Linda Dahlin

 


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.