Annons

2000 namn och 1000 skydd mot extra skatt

Örebro Hyresgästföreningen Örebro har samlat in över 2000 namn och delat ut 1000 sadelskydd för att protestera mot överföringen av 30 miljoner kronor från Öbo till kommunkassan.

I mitten av augusti startade Hyresgästföreningen i Örebro ett kampanjarbete för att protestera mot den kritiserade överföringen av 30 miljoner kronor från Örebrobostäder till kommunens budget

Hem & Hyra har flera gånger skrivit om konflikten där föreningen å sin sida ser det som en extra skatt som läggs på hyresgästerna och som kommer att medföra onödiga hyreshöjningar. Medan kommunledningen å sin sida menar att pengarna kommer från Öbo:s lokaler och därför inte drabbar hyresgästerna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under veckan har förtroendevalda och aktiva från Hyresgästföreningen i Örebro både samlat namn och på cyklar i centrala Örebro har man satt upp tusen sadelskydd med budskapet ”Nej till värdeöverföringen”.

Annons

– Vi har fått många reaktioner. Allt ifrån människor som är besvikna över att kommunen alltid måste ge sig på den målgruppen Öbo-hyresgäster till att folk säger tack till oss. Ytterligare andra bor i villa och tycker inte att det spelar dem någon roll, säger Eva Sten som är förtroendevald i Örebroföreningen.

Hittills har föreningen fått in över 2000 namn. Förra gången Hyresgästföreningen samlade namn var det mot en försäljning av Öbo-lägenheter. Den gången valde kommunen att inte lyssna trots att föreningen fått in över 10 000 namn.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Många frågar oss om vi tror att namninsamlingen kommer att hjälpa och det är förstås omöjligt att svara på. Men för mig är det viktigare att se till att människor får veta vad som sker och känner att de kan ta ställning själva, än mängden namn vi får in, säger Eva Sten.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.