Annons

25 procents hyreshöjning för elever i Vännäs

Vännäs Eleverna som bor på internat vid Liljaskolans gymnasium får en hyreshöjning på 25 procent. Nu rasar både elever och föräldrar mot hyreshöjningen.

Hyrorna i de möblerade rummen på Liljaskolans internat hade inte höjts på 17 år. Boendet har gått med förlust och nu har kommunen beslutat om drastiska åtgärder. Hyran höjs med 25 procent från första april vilket innebär att de möblerade rummen med egen toalett, men med gemensam dusch och kök, kommer att kosta 2000 kronor i månaden.

Enligt Västerbottens Kuriren har både elever och föräldrar hört av sig till e ansvariga för boendet och varit kritiska till den chockhöjningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hyreshöjningen är ett försök att få ekonomin för boendet att gå ihop. Boendet har gått med förlust, säger Jerry Björn som är ansvarig för boendet på Liljaskolan.

Annons

Enligt Björn hare hyran varit för låg jämfört med andra liknande elevboenden på andra orter.

Hyresgästföreningen har inte varit med vid förhandlingarna kring de nya hyrorna på elevboendet. Det finns ingen överenskommelse mellan Vännäs kommun och Hyresgästföreningen som säger att dessa hyror ska förhandlas.

Annons
Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.