Annons

26 nya lägenheter i Limhamn blir stödboende

Limhamn Det tidigare butiks- och kontorshuset i Limhamn har byggts om till 26 nya lägenheter. Nu står det klart att lägenheterna blockhyrs av företaget Tamira som driver stödboende för vuxna som hamnat i missbruk och kriminalitet.
Foto: Kristina Wahlgren
Här blir det stödboende för personer som hamnat i missbruk, hemlöshet eller kriminalitet. Företaget Tamira blockhyr 26 nyrenoverade lägenheter i fastigheten i centrala Limhamn.

Det är fastighetsbolaget Trianon, med 2 000 hyreslägenheter runt om i Malmö, som byggt om hyreshuset på Idrottsgatan/Sveagatan i Limhamn, från kontor till 26 nya lägenheter. Det handlar i första hand om små lägenheter, de flesta enrummare, några enstaka tvårummare.

Från och med årsskiftet hyr Tamira Malmö AB alla lägenheter av Trianon. Kontraktet sträcker sig tio år framåt. I huset kommer Tamira att driva ett stödboende för vuxna. Tamira har sedan tidigare olika typer av stödboenden för personer som hamnat i missbruk, kriminalitet och hemlöshet runt om i Malmö och exakt hur verksamheten kommer att se ut i Limhamn är ännu inte klart.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi riktar oss till myndiga personer som behöver stöd men vi är ännu inte klara med utformningen av det här boendet. Men det kommer att finnas personal på plats dygnet runt, säger Lucdia Prieto De La Fuente, vd för Tamira.

Annons

Det är i första hand Malmö stad som köper platser i Tamiras stödboenden. För de 26 lägenheterna betalar Tamira en årshyra på 2,4 miljoner kronor till Trianon vilket blir i snitt närmare 7 700 kronor i månaden per lägenhet. Den minsta lägenheten är på 22,4 kvadratmeter och den största är på 49 kvadratmeter.

 

Annons
Läs ocksåSå riskerar hyresgäster hamna på gatan med kommunernas tuffa tidsgränsmånga anses ha för hög hyra i Malmö
Läs också Färre hemlösa i Malmö - fler hittar bostad på egen hand Tvångsåtgärd: Malmö stad vill bestämma över var femte nybyggd lägenhet Politikernas krav: Träng ihop fler i samma lägenhet Västsvenska kommuner mörkar svar om avhysningspolicy

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.