Annons

29-åring åtalas efter anlagd lägenhetsbrand i MKB-hus

Malmö Hyresvärden MKB har beräknat kostnaderna för saneringen till 250 000 kronor. Den åtalade är en av de boende i hyreshuset på Persborg. Enligt Räddningstjänsten innebar branden stora risker för grannarna.
Foto: Polisen
Brandhärdarna konstaterades vara textiler av polisens tekniker.

Vittnen slog larm när de såg svart rök bolma ut från en av balkongerna på huset. Branden inträffade i mitten av maj i år. Lukten av röken spreds in i flera närliggande lägenheter.

Räddningstjänstens personal hittade flera brandhärdar inne i en av lägenheterna som de lyckades kväva. Enligt ett expertutlåtande skulle branden sannolikt ha förstört hela lägenheten om den inte hade släckts. Det skulle även ha kunnat innebära stora risker för grannarna i trappuppgången om rökutvecklingen hade fått fortsätta.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu åtalas en 29-årig man för mordbrand, anhörig till hyresgästen som brandlägenheten tillhör. MKB har tvingats göra en omfattande sanering med ommålning och har bytt golv i flera av rummen. Totalkostnaden för hyresvärden landar på 250 000 kronor.

29-åringen greps samma dag och erkände när han transporterades in till arresten. I senare förhör tog han tillbaka det och berättade om svart magi och om en maskerad och pistolbeväpnad man som tvingat honom att tända på.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.