Annons

35-åring frias efter brand i hyreshus

Linköping 38 hyresgäster tvingades lämna sina hem vid branden i ett hyreshus på Barnhemsgatan i Linköping. Nu har tingsrätten friat mannen som var misstänkt för grov mordbrand.
Foto: Jenny Knutsson
Arbetet med att göra huset på Barnhemsgatan beboeligt igen pågår fortfarande.

Det var den 14 oktober 2016 som det började brinna på eller i anslutning till vinden i hyreshuset, som ägs av kommunala hyresvärden Stångåstaden.

De boende evakuerades och ingen människa kom till fysisk skada. Men byggnaden fick omfattande skador och renoveringen pågår fortfarande. Först under våren kan hyresgästerna flytta tillbaka.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Bara några dagar efter branden häktades en nu 35-årig man. Han släpptes efter en tid på fri fot men misstankarna kvarstod och han åtalades senare för grov mordbrand.

Annons

Enligt åtalet ska skador till ett värde av cirka 36 miljoner kronor ha uppstått vid branden. Bland annat ska allt brännbart som fanns på vinden ha brunnit upp. Men utredningen har inte kunnat visa var det började brinna, eller varför. Till exempel har inga spår av brännbar vätska hittats.

35-åringen frias nu helt av en enig tingsrätt. Rätten ogillar åtalet och menar att det finns rimliga tvivel kring hur och när branden uppstod. Det anses inte styrkt att 35-åringen skulle ha något med händelsen att göra.

Annons
Läs ocksåGängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen"
Läs också Alida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskare Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.