Annons

40 000 medlemmar – nytt rekord i regionen

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Nu har antalet medlemmar i Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg passerat 40 000. En milstolpe som många väntat länge på att nå.

Redan 2007, när Mats Bredberg började som chef för medlemsrekryteringen, stod det klart att målet var att nå 40 000 medlemmar. Nu är målet nått.

En eftermiddag i slutet av februari insåg Mats att det var riktigt nära. Det var så nära att han inte kunde lämna datorn och sidan där antalet medlemmar står, utan satt som fastklistrad och uppdaterade sidan gång på gång. Klockan 17.09 var rekordet ett faktum.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det kändes otroligt roligt. Inte bara för att det varit en milstolpe vi siktat mot länge utan också för att det visar att det vi gör uppskattas och betyder mycket för allt fler.

Rekordet har inte varit långt borta. De senaste åren har man kommit allt närmare och som mest har man varit uppe i dryga 39 900 medlemmar. 

Annons

– Det är ett resultat av ett enträget arbete. Vi har ökat stadigt, år för år, lite i taget. Det är bra. Det viktiga är inte bara att bli fler medlemmar utan också att kunna behålla dem man har.

Läs ocksåHistoriskt medlemstapp för Hyresgästföreningen – men optimismen spirar

Medlem nummer 40 000 hittade värvaren Magnus Åberg i Tidan. Anna-Lena Andersson, 77 år, är relativt nyinflyttad i sin lägenhet på Vårlundavägen. För henne var det självklart att gå med. 

– Om något skulle hända är det skönt att ha Hyresgästföreningen i ryggen. Så jag hade allt tänkt att gå med. 

Annons

Att hon förutom medlemskapet även skulle få tårta och blommor hade hon ingen aning om. 

Läs ocksåBrutalt medlemstapp på grund av coronapandemin

– Men det var ju toppen. Det kan man inte klaga på!

Läs också Så vill Hyresgästföreningen i Norrland växa Inkomsttak för medlemsvärvare gäller inte alla Stor variation i antal medlemmar mellan kommunerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.