Annons

Knivbeväpnad hyresgäst dök inte upp när kontraktet stod på spel

Malmö Hyresgästen som jagade sin granne med kniv dök aldrig upp när Hyresnämnden skulle ta ställning till om han skulle få bo kvar. Dessutom har han slutat att betala hyran.
När hyresnämnden i Malmö behandlade frågan dök hyresgästen inte upp.

Som Hem & Hyra tidigare berättat vill det kommunala bostadsbolaget MKB säga upp kontraktet för en hyresgäst på Rådmansvången i Malmö. Med ett par månaders mellanrum skickades polisen till bostadsområdet. Första gången upprättades en anmälan om skadegörelse, sedan en polis filmat hur hyresgästen vandaliserat en dörr. Nästa gång hade hyresgästen beväpnat sig med en kniv och jagade en granne i en gemensam tvättstuga.
– Hela händelsen bevittnades av grannens dotter som inte utsattes för något hot men tyckte det var mycket obehagligt, säger Lars-Gunnar Larsson, som företräder MKB.

När hyresnämnden under onsdagen skulle ta ställning till uppsägningen fanns varken hyresgästen eller något ombud till honom närvarande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

MKB hade begärt att Hyresnämnden skulle behandla ärendet skyndsamt. Att fastighetsföretaget har sådana önskemål är ovanligt, uppger Lars-Gunnar Larsson.
– Det sker en eller två gånger om året, säger han.
Enligt honom är det också mycket ovanligt med så pass allvarliga störningar som det handlar om i detta fall. På grund av knivhotet misstänks hyresgästen för försök till grov misshandel.

Annons

Under förhandlingen åberopade MKB ytterligare ett skäl för att riva kontraktet, nämligen att hyresgästen inte betalt några hyror för mars och april.

Hyresnämnden väntas komma med ett beslut i början av maj.

Annons
Läs ocksåHotade sina grannar med pistol - får bo kvar

Läs också Nytt försök att säga upp vandal som filmade sig själv Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.