Annons

Jagade granne med kniv – nu vill hyresvärden riva kontraktet

Malmö En ledig polisman filmade hur hyresgästen vandaliserade en entrédörr. Nästa gång polisen kallades till platsen var det för att hyresgästen var beväpnad med en kniv och jagade en granne. Nu vill MKB säga upp kontraktet för lägenheten i centrala Malmö.
Hyresgästen vandaliserade en entrédörr i den fastighet han själv bodde. Nu ska hyresnämnden ta ställning till om kontraktet ska sägas upp eller inte.

Det var i november förra året som det kommunala bostadsbolaget fick reda på att en ledig polisman filmat hur hyresgästen vandaliserade en entrédörr i den fastighet på Rådmansvången som han själv bodde i. En polispatrull kallades till platsen, och MKB skickade efter att en anmälan om skadegörelse upprättats en tillsägelse till hyresgästen.

Nästa gång polisen ryckte ut till samma fastighet tre månader senare var det för att hyresgästen hade beväpnat sig med kniv och jagade en granne. Grannen klarade sig utan skador, men hyresgästen misstänks för försök till grov misshandel. Även en annan person, som ännu inte identifierats, misstänks för misshandel av normalgraden för att ha försökt slå grannen med knytnäven.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter knivbråket valde MKB att säga upp hyresgästens kontrakt. Hyresgästen har inte ”vidtagit rättelse och fortsatt stör [sic] sina grannar i en omfattning de ej skall behöva tåla i sitt boende”, skriver bolaget i sin ansökan till hyresnämnden, som nu ska ta ställning i frågan. MKB vill också att domstolen ska behandla frågan skyndsamt eftersom det är en allvarlig händelse.

Annons

Hyresgästen har tidigare dömts till fängelse för rån och skyddstillsyn för försök till bedrägeri. Han har också varit tvångsomhändertagen på grund av narkotikamissbruk.

Annons
Läs ocksåNytt försök att säga upp vandal som filmade sig självHyresgästen i Skurup dokumenterade själv den misstänka skadegörelse som han nu blivit polisanmäld för. Videoklippet lades ut i sociala medier.
Läs också Hotade sina grannar med pistol - får bo kvar De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.