HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

60 evakuerades vid Falubrand

Falun ​En brand utbröt natten till söndagen i ett hyreshus i Övre Norslund i Falun. Ingen människa skadades allvarligt men ett sextiotal hyresgäster evakuerades.

​Branden startade på en balkong på den tredje, översta våningen och spred sig till vinden. Hyresvärden Kopparstaden hade personal på plats kort efter att larmet gick och hjälpte till att evakuera hyresgästerna.
– Det var ett mycket framgångsrikt släckningsarbete, men det blev skador efter vattnet även i lägenheter i trappuppgången bredvid den som eldhärjades, säger informationschefen Elke Herbst på Kopparstaden.
De flesta hyresgästerna har nu kunnat flytta hem men åtta hushåll i den drabbade uppgången har tvingasts flytta till andra lägenheter runt om i Falun.
– I dag tar vi beslut om evakuering av tre hushåll i uppgången bredvid. Att sanera och torka upp lägenheterna kommer att ta sex månader till ett år, säger Elke Herbst.

Läs också Trodde att lägenheten var hemsökt – tände eld på sovrummet Ny dom om brand – hyresgäst slipper betala över 350 000 Hyresgäst eldade upp grannens barnvagn och kokade "raketbränsle" på spisen Bostadsbrist ger fusk med studentlyor – förfalskat intyg ledde till polisanmälan Bebisen vaknade av brandröken - så räddade det hela familjen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.