HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

748 i kö för samma lägenhet

Sundsvall Centrala tvåor är hett. Och Rörgatan 9-11 hetast. 748 personer har anmält sitt intresse för en tvåa i huset. Vilket slår det förra rekordet på 584 köande - på samma adress.
, ,

Det är ingen lyxvåning Mitthems hyresgäster vill ha. Det är mindre och billigare boenden de är ute efter. Med centralt läge såklart.

När en lägenhet på Rörgatan på Södermalm lades ut på Mitthems hemsida i juli i fjol anmälde 584 bostadssökare sitt intresse. Kön var då rekordlång.

Läs ocksåLisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng

Tills nästa lägenhet i huset blev ledig, en tvåa på Rörgatan 11 B. I söndags när intresseanmälningstiden gick ut hade 748 sökande ställt sig i kön till lägenheten.

– Jag tror att de lägenheterna är så populära för att de är små och väldigt välplanerade tvåor med en billig hyra, säger Camilla Hjältman, chef för Mitthems kundcenter.

Lägenheten är på 48 kvadratmeter med en hyra på 4 364 kronor. Bostaden har balkong och ligger på andra våningen.

Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

Den som står först i kön har sju års bostadsköande att tillgodoräkna sig, och därmed bästa förutsättningarna att få kontraktet till det attraktiva objektet.

– Hen har även fått ett erbjudande om att gå och titta på lägenheten, säger Hjältman.

Läs också Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.