Annons

75 åring blir av med sin lägenhet

Stockholm En 75-årig kvinna blir av med sin hyresrätt på Kungsholmen i Stockholm. Skälet är att hon olovligen har hyrt ut lägenheten i andra hand till sitt barnbarn. Hovrätten gör samma bedömning som hyresnämnden och kvinnan måste nu flytta.

Enligt grannarna i huset har inte kvinnan bott i lägenheten sedan 2001 och hyresvärden misstänker att hon bor utomlands. Under sommaren 2006 flyttade hennes barnbarn in i ettan på 32 kvadratmeter och folkbokförde sig på adressen.

Ett halvår senare skickade hyresvärden ett brev till kvinnan där de förklarade att den olovliga andrahandsuthyrningen måste upphöra. Kvinnan svarade att hon var utomlands men att hon däremot ville byta lägenheten. Någon bytesansökan kom dock aldrig in och andrahandsuthyrningen fortsatte. I oktober 2007 sade hyresvärden upp kvinnans hyreskontrakt.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kvinnan har hela tiden varit folkbokförd på adressen och menar att hon har bott tillsammans med sitt barnbarn i lägenheten. Men både hovrätt och hyresnämnd menar, baserat på kvinnans egna uppgifter samt grannars vittnesmål, att hon bor en alltför stor del av året utomlands och på så vis har förverkat rätten att hyra.

Annons
Läs också 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.