Annons

8 000 kronor för enrummare var överhyra

Lund Fastighetsägaren godkände kvinnans kontrakt med andrahandshyresgästerna. Men det spelar ingen roll, enligt hyresnämnden. Nu måste hon betala tillbaka 10 500 kronor.

Paret hyrde en lägenhet i centrala Lund i andra hand. Men de blev missnöjda, misstänkte att de betalade för mycket och bad hyresnämnden reda ut allt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Detta är bakgrunden:

Annons
  • Kvinnan som stod på kontraktet betalade 5 480 kronor i månaden för ettan på 37 kvadrat.
  • Andrahandshyresgästerna betalade 8 000 kronor. Det handlar om drygt nio månader som de bodde på adressen.

I nämnden drev kvinnans ombud åsikten att detta var fullt rimligt eftersom lägenheten var möblerad och att ett visst slitage var att vänta. Det skulle även ingå ett förråd och ett garage. Kvinnan trodde att hyran var okej eftersom husets ägare hade tittat på kontraktet och sagt okej.

Paret menade å sin sida att de varken hade sett parkering eller förråd. Och att de förutom en säng hade möblerat själva.

Läs ocksåDärför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet

Efter att ha satt sig in i fallet har hyresnämnden kommit fram till att 8 000 kronor är för mycket. Men 548 kronor i hyrestillägg per månad är acceptabelt, enligt beslutet.

Annons

Summan av uträkningen: kvinnan måste betala tillbaka 10 500 kronor till hyresgästerna.

Läs också Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.