Annons

80-åring vräks

Skåne Den snart 80-årige mannen sägs upp och måste flytta. Orsak: Han sätter skräck i dagisbarn.

Förskolepersonal vittnade i hyresnämnden om att mannen för ett tag sedan förändrades. Från att han varit behaglig att ha i närheten började han att hota barn och personal. Vid ett tillfälle sade han åt ett barn att han skulle slänga det en tvättmaskin, en annan gång fick en i personalen en örfil och en tredje gång stod han naken i ett fönster.

Det hela gick så långt att personalen inte ville gå ut med barnen om de såg mannen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Själv kom han inte till sammanträdet och mannens sida av saken fick nämnden inte höra, men den anser inte att det finns något som ifrågasätter vittnesmålen. Nämnden menar att även om mannens uppträdande inte ”framstår som något verkligt hotfullt för vuxna” så är de små barnen rädda och förskoleverksamheten har påverkats, bland annat för personalen alltid måste vara på sin vakt. Eftersom mannen inte heller har ändrat sig trots uppmaningar, beslutar hyresnämnden att gå på värdens linje. Mannens kontrakt sägs upp.

Annons

Mannen bor på en mindre ort i mitten av Skåne.

Läs också: Värd vill vräka 80-åring.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Fakta: Att sägas upp

Om en värd vill säga upp en hyresgäst på grund av t ex störningar, så måste värden ansöka i hyresnämnden om att avtalet ska upphöra, om inte hyresgästen godkänner uppsägningen. Det är hyresnämnden som enligt lag beslutar om hyresavtalet ska upphöra eller inte.

Hyresnämndens beslut kan överklagas till hovrätten.

När nämndens beslut eller hovrättens dom vunnit laga kraft, och hyresgästen inte flyttar ut, så kan värden begära handräckning hos kronofogdemyndigheten för vräkning.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.