HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

800 protesterar mot försäljning av Värmdö Bostäder

Värmdö Hyresgästföreningen försöker stoppa den planerade försäljningen av halva Värmdö Bostäder. Hittills har cirka 800 Värmdöbor skrivit på namninsamlingen mot planerna.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om den nya politiska majoriteten i Värmdö kommuns planer på att sälja 49 procent av Värmdö Bostäder.

Efter det satte Hyresgästföreningen region Stockholm igång ett arbete med  knacka dörr och stå på offentliga platser som till exempel i Gustavsbergs centrum. Resultatet blev 800 underskrifter mot en försäljning. Men målet är att få cirka 3 000 personer att skriva på och därmed ha tillräckligt många röster för att få till stånd en folkomröstning där kommuninvånarna får besluta om halva bostadsbolaget ska säljas eller inte.

Läs ocksåByggbolag i konkurs – ungdomslägenheter stoppas

Ann-Marie Palmér Gråfors, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen region Stockholm, är optimistisk.

– Har vi fått i hopp 800 namn på tre dagar borde vi få ihop minst 3 000. Vi kommer att hålla på fram till sommaren då politikerna ska fatta beslut om en eventuell försäljning, säger hon.

Läs också Allergiker anmälde fuktskada - fick vänta 10 månader på hjälp Värmdö Bostäder höjer hyran Bakläxa för Ockelbogårdars planerade försäljning Klart med försäljning av 300 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.