Annons

AB Bostaden går igenom sina fastigheter

Umeå Norrlands största allmännytta, AB Bostaden i Umeå, ska inventera sina fastigheter. Detta för att kolla behovet av renovering.

En konsultgrupp har anlitats som under resten av 2012 och 2013 ska gå igenom och kartlägga statusen i samtliga fastigheter.

– Vi behöver göra en ordentligt uppdatering av vår långsiktiga planering och det här ingår i det, berättar AnnSofi Tapani, vd på AB Bostaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Konsultgruppen går igenom alla delar i fastigheterna och gör en bedömning av i vilket skick de är. Det handlar till exempel om fönster, avlopp, värmesystem och tak. Inventeringen innebär dock inte att skickat i lägenheterna, så som tapeter och golv, besiktas.

Annons

Inventeringen ska ligga till grund för AB Bostadens underhållsplan. En tredjedel av AB Bostadens fastigheter är, så kallade, miljonprogramshus som byggdes på 60- och 70-talen. En del av dessa har åtgärdats genom åren. Andra inte.

När inventeringen är färdig går det att sätta en prislapp på hur mycket de framtida renoveringarna kommer att kosta bostadsbolaget.

Annons
Läs ocksåGottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusenEn svartvit bild där en man i kostym står i en folkmassa i ett köpcentrum.

– Frågan är om det egentligen är meningsfullt att sätta en prislapp. Man måste ju alltid kunna göra förändringarna i en underhållsplan, säger Tapani.

Läs också Ministerns luddiga besked om renovräkningarna: ”En viktig diskussion” Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Rektor Galatia förlorar kontraktet i hovrätten: "Om jag bara vetat..." Oro för hyreshöjningar efter nya renoveringar hos Rikshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.