Annons

AB Bostäder i Borås vill höja med 2 procent

Borås Höjda taxor främsta motivet bakom AB Bostäder i Borås hyreskrav. Men från Hyresgästföreningens sida tycker man att det går att göra mer med befintliga resurser.
Foto: Kajsa Wedberg
Höjda taxor på bland annat el ligger bakom AB Bostäder i Borås krav på att få höja hyran med i genomsnitt två procent.

När AB Bostäder i Borås och Hyresgästföreningen slår sig ner vid förhandlingsbordet, den 15 november, kommer bostadsbolaget yrka på en hyreshöjning på i genomsnitt två procent. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi vill höja hyrorna med mellan 80 till 125 kronor i månaden. Där höjningen med 80 kronor rör våra studentlägenheter. Pengarna kommer gå till höjda taxor för el, vatten och avlopp och avfallshantering samt ökade personalkostnader. Vi ber inte om mer pengar än vi har utgifter för, säger bolagets verkställande direktör Anders Thoren. 

Från Hyresgäsföreningens sida anser man dock att kravet är högt. 

Annons

– AB Bostäder vill höja hyran för att vissa taxor kommer att höjas och för att personalen blir dyrare. Vi anser att höjd hyra inte är den enda och bästa lösningen. Vi vill se en hyresvärd som gör mer för befintliga resurser med hyresgästen i fokus. Förutsättningar finns, säger förhandlaren Ann-Christin Josefsson.

Läs ocksåPrivata hyrorna klara

För den som bor i en genomsnittlig tvårummare på 60 kvadratmeter, som idag har en måndashyra på 5121 kronor, skulle en hyreshöjning på två procent motsvara en höjning med 102 kronor i månaden.

LÄS MER:

Annons

Hela länslistan: Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2017.

Läs ocksåLänets privata hyror klara
Läs också Så mycket höjer Österlenhem hyrorna Avkastningskraven sänkte de lokala hyresförhandlingarna Låg höjning och längre perspektiv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.