Annons

Åbergs säljer sina fastigheter

Malmö Hugo Åberg fastighetsförvaltning säljer hela sitt bestånd. Kronprinsen, Almgården och tre hyreshus vid Ribersborg i Malmö är nu till salu.

Försäljningen omfattar cirka 2 000 lägenheter och 100 kommersiella lokaler.

–  Taxeringsvärdet är cirka 1,86 miljarder och marknadsvärdet kan man bedöma till runt 2,5 miljarder. Sen får man se vad en köpare är villig att betala som i alla affärer, säger Erik Åfors, talesman för fastighetsbolaget, till tidningen Sydsvenskan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter Ulla Åbergs död 2011 har dödsboet stått för driften av fastigheterna.

Annons

– Det känns därför som en bra idé att hitta en mer långsiktig lösning. Vi söker ett fastighetsbolag som är duktigt på att förvalta fastigheter och fortsätta göra hyresgäster nöjda, säger Erik Åfors.

Försäljningen innebär också att två bostadsrättsföreningar på Ribersborg får möjlighet att lägga ett bud. Enligt lag har de optionsrätt när det kommer till försäljning av fastigheterna.

Annons
Läs ocksåÖvikshem säljer 607 lägenheter till norrländska WesterlindTvå män skakar hand.
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.