Annons

ABK:s hyresgäster får en hyreshöjning på en procent

Kristianstad Den som bor hos det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad får från och med första januari en hyreshöjning på en procent.

AB Kristianstadsbyggen, ABK, och Hyresgästföreningen har kommit överens om 2015-års hyreshöjning. Den landar på en procent för samtliga lägenheter.

– Höjningen grundar sig på att lönerna stiger och det blir ökade kostnader för reparationer, skötsel och underhåll. Också materialkostnaderna blir dyrare, säger Margareta Björkvald, förhandlare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen och ABK arbetar med en ny hyressättningsmodell med differentierade hyror, det vill säga att hyresnivåerna justeras efter saker som standard och läge. Denna har dock inte fått genomslag i den aktuella hyresöverenskommelsen.

Annons

– Vi har inte kommit så långt i arbetet att det fanns någon anledning, men vi fortsätter nästa år, säger Margareta Björkvald.

ABK har cirka 8 800 lägenheter. 2014-års hyreshöjning var 1,8 procent i genomsnitt.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.