HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

ABK:s hyresgäster får en hyreshöjning på en procent

Kristianstad Den som bor hos det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad får från och med första januari en hyreshöjning på en procent.

AB Kristianstadsbyggen, ABK, och Hyresgästföreningen har kommit överens om 2015-års hyreshöjning. Den landar på en procent för samtliga lägenheter.

– Höjningen grundar sig på att lönerna stiger och det blir ökade kostnader för reparationer, skötsel och underhåll. Också materialkostnaderna blir dyrare, säger Margareta Björkvald, förhandlare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Läs ocksåJulklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Hyresgästföreningen och ABK arbetar med en ny hyressättningsmodell med differentierade hyror, det vill säga att hyresnivåerna justeras efter saker som standard och läge. Denna har dock inte fått genomslag i den aktuella hyresöverenskommelsen.

– Vi har inte kommit så långt i arbetet att det fanns någon anledning, men vi fortsätter nästa år, säger Margareta Björkvald.

ABK har cirka 8 800 lägenheter. 2014-års hyreshöjning var 1,8 procent i genomsnitt.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.
Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.