Annons

AF Bostäder vill höja hyran med 2,5 procent nästa år

Lund AF Bostäder kräver att få höja hyran med 2,5 procent för 2013.

På måndagen träffades representanter för AF Bostäder och Hyresgästföreningen vid förhandlingsbordet för första gången. AF Bostäder vill höja hyran med 2,5 procent från årsskiftet. Det är ett ovanligt högt bud för att komma från AF Bostäder. År 2012 höjde bolaget hyran med 1,4 procent. År 2011 var höjningen 1,25 procent.

 – Vi måste granska underlaget till den begärda höjningen innan vi kan ta ställning till om det är rimligt eller ej. Redan nu kan man konstatera att kravet på hyreshöjning är betydligt mer än vad LKF har begärt, säger Petter Ek, förhandlare på Hyresgästföreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

 Tidigare i höst begärde det kommunala bostadsbolaget i Lund att få höja hyran med 1,5 procent från årsskiftet. Samtidigt har de privata värdarna som företräds av Kanslihuset krävt upp till 5,5 procents hyreshöjning i de centrala delarna av Lund.

Annons

 

 

Annons
Läs ocksåHyrorna klara för 6 000 studenter: "Bra uppgörelse ett år som detta"Henrik Krantz, vd AF Bostäder, och Christian Lundberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.
Läs också Hyreskonflikten över för 6 000 studenter - Alexander: "Ett svek av Hyresgästföreningen" Förhandlingarna för 6 000 har brutit samman - Lundastudenter vägrar betala mer i hyra Flera coronaeffekter påverkar studenter i jakt på bostad 1 800 bjöds in till fest - hyresgästerna får bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.