HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ägarna gav klartecken till säljplaner

Gotland I går gav regionfullmäktige klartecken till Gotlandshem att arbeta vidare med en eventuell fastighetsförsäljning. Inom några veckor hoppas bolaget kunna presentera vilka fastigheter som kan bli aktuella att sälja.

Det var i slutet av förra året som kommunägda bostadsbolaget Gotlandshem lämnade in en begäran om en ny fastighetsstrategi, som ska ge hyresvärden möjlighet att sälja av hyresfastigheter med ett stort underhållsbehov.

Något som regionstyrelsen på Gotland ställt sig positiva till och i går var frågan uppe för beslut hos regionfullmäktige. Alla partier utom Vänsterpartiet ställde sig bakom bolagets begäran att få pröva marknaden.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

– Vi menar att det här är ett dåligt förslag. Det är stor skillnad mellan Gotlandshem och privata aktörer när det gäller exempelvis sociala förturer och bostadsköer där alla har samma chans att få en bostad, sade regionrådet Brittis Benzler (V), enligt helagotland.se

Beslutet innebär att Gotlandshem nu kan arbeta vidare med att förbereda en försäljning och ges tillstånd att bilda ett särskilt säljbolag. Enligt bolaget ger intäkterna från en eventuell försäljning möjlighet att investera i nya lägenheter och underhåll.

Annons

— Jag är glad att vi ges den här handlingsfriheten som bolaget behöver och att merparten av partierna ställde sig bakom fastighetsstrategin, säger Elisabeth Kalkhäll, vd på Gotlandshem.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Fastighetsstrategin innebär att bolagets fastigheter nu ska inordnas i tre kategorier, avvecklingsfastighet, utvecklingsfastighet och försäljningsfastighet. Enligt Elisabeth Kalkhäll ska ett första förslag på säljobjekt tas fram till styrelsemötet i slutet av mars. Om bolaget önskar sälja av ett större bestånd krävs i sin tur att affären godkänns av regionfullmäktige.

— Vi kommer att informera berörda hyresgäster i god tid, det kommer inte att dyka upp i en annons i tidningen. Det vi gör nu är att handla upp en mäklare som ska hjälpa oss med en eventuell försäljning, säger Elisabeth Kalkhäll.

Annons

 

Läs ocksåGotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter
Läs också Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.