HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Akelius köper Kronprinsen

Malmö Akelius köper dödsboet efter Ulla Åberg med Malmös landmärke Kronprinsen.

I köpet ingår förutom Kronprinsen lägenheter på Ribergsborg och Almgården. Totalt handlar det om 2 075 lägenheter, enligt ett pressmeddelande.

Till tidningen Fastighetsvärlden säger Akelius vd Pål Ahlsén att cirka 150 lägenheter kommer att säljas till bostadsrättsföreningar som har bildats. Efter köpet kommer Akelius att äga 4 300 lägenheter i Malmö, vilket, enligt Hyresgästföreninens regionchef Dan Nicander, gör Akelius till en viktig aktör i regionen.

Läs ocksåAkelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000

– Vi kommer att ha stora förväntningar på att Akelius har en bra dialog och samarbete med hyresgästerna, säger Dan Nicander.

Annons

Kenneth Gustavsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne och också hyresgäst på Almgården som ingår i köpet, poängterar vikten av tt hyresgästerna får vara med att planera och utveckla området där man bor.

 – Vi jobbar för de boendes inflytande, säger Kenneth Gustavsson.

Annons
Läs ocksåRoger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med”

Tidigare i år blev det känt att Åbergs lade ut alla sina fastigheter till försäljning: Åberg säljer sina fastigheter

Läs också Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.