Annons

Akelius köper Kronprinsen

Malmö Akelius köper dödsboet efter Ulla Åberg med Malmös landmärke Kronprinsen.

I köpet ingår förutom Kronprinsen lägenheter på Ribergsborg och Almgården. Totalt handlar det om 2 075 lägenheter, enligt ett pressmeddelande.

Till tidningen Fastighetsvärlden säger Akelius vd Pål Ahlsén att cirka 150 lägenheter kommer att säljas till bostadsrättsföreningar som har bildats. Efter köpet kommer Akelius att äga 4 300 lägenheter i Malmö, vilket, enligt Hyresgästföreninens regionchef Dan Nicander, gör Akelius till en viktig aktör i regionen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi kommer att ha stora förväntningar på att Akelius har en bra dialog och samarbete med hyresgästerna, säger Dan Nicander.

Annons

Kenneth Gustavsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne och också hyresgäst på Almgården som ingår i köpet, poängterar vikten av tt hyresgästerna får vara med att planera och utveckla området där man bor.

 – Vi jobbar för de boendes inflytande, säger Kenneth Gustavsson.

Annons
Läs ocksåÖvikshem säljer 607 lägenheter till norrländska WesterlindTvå män skakar hand.

Tidigare i år blev det känt att Åbergs lade ut alla sina fastigheter till försäljning: Åberg säljer sina fastigheter

Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.