HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius köper Kronprinsen

Malmö Akelius köper dödsboet efter Ulla Åberg med Malmös landmärke Kronprinsen.

I köpet ingår förutom Kronprinsen lägenheter på Ribergsborg och Almgården. Totalt handlar det om 2 075 lägenheter, enligt ett pressmeddelande.

Till tidningen Fastighetsvärlden säger Akelius vd Pål Ahlsén att cirka 150 lägenheter kommer att säljas till bostadsrättsföreningar som har bildats. Efter köpet kommer Akelius att äga 4 300 lägenheter i Malmö, vilket, enligt Hyresgästföreninens regionchef Dan Nicander, gör Akelius till en viktig aktör i regionen.

Läs ocksåSå blir de nya topplägenheterna i KronprinsenKronprinsen och ritningar som visar kommande lägenheter.

– Vi kommer att ha stora förväntningar på att Akelius har en bra dialog och samarbete med hyresgästerna, säger Dan Nicander.

Kenneth Gustavsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne och också hyresgäst på Almgården som ingår i köpet, poängterar vikten av tt hyresgästerna får vara med att planera och utveckla området där man bor.

 – Vi jobbar för de boendes inflytande, säger Kenneth Gustavsson.

Läs ocksåOmfattande brand i hyreshus i MalmöHyresgästen Afsaneh Gholami vet inte när hon kan återvända till sin lägenhet på Smedjegatan - eller hur den påverkats av branden.

Tidigare i år blev det känt att Åbergs lade ut alla sina fastigheter till försäljning: Åberg säljer sina fastigheter

Läs också Malmövärd planterar 500 träd Lennart skadade sig i halkan på grund av värdens slarv Andreas, 22 år - Vill bli hyresvärd och bygga upp en förmögenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.