HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius säljer allt i Göteborg och Borås

Borås Sveriges största privata hyresvärd Akelius säljer samtliga fastigheter i Västsverige, inklusive Göteborg. Orsaken är att man framöver bara kommer vara verksamma i storstadsområden.

Bostadsbolaget Akelius är Sveriges näst största privata hyresvärd, med ett svenskt bestånd på 22 000 lägenheter spridda över 32 av landets kommuner. Därtill äger de närmare 30 000 lägenheter i övriga Europa och Nordamerika.

En stor del av företagets affärsmodell är att lyxrenovera lägenheter för att locka till sig attraktiva, betalningsvilliga hyresgäster, något Hem & Hyra tidigare skrivit om.

Läs ocksåNu avgörs slaget om Berlins marknadshyror

Fram tills nu har Akelius specialiserat sig på att köpa och förvalta fastigheter i mellanstora och stora svenska städer. Under tisdagen meddelade bostadsbolaget att man byter strategi: framöver kommer man enbart att satsa på rena storstadsområden.

I grova drag räknar företaget endast med att behålla fastigheter i och runt Stockholm samt Malmö.

Det innebär i ett första steg att 4 302 lägenheter runtom i Västsverige går till försäljning. Samtliga hyresgäster i Göteborg, Borås, Skövde, Trollhättan, Lysekil, Kungsbacka och Karlstad kommer därmed att få en ny hyresvärd.

Läs ocksåSynke i Berlin: Jag fick besked om 167-procentig hyreshöjning

För Borås Tidning berättar bolagets Skandinavienchef Lars Lindfors att tidigare personal kommer att tas över av den nya ägaren.

 – Vi hoppas att bli ett större, kapitalstarkt svenskt fastighetsbolag som köper fastigheterna av oss. 

Akelius lägenheter i Lund, Helsingborg och Halmstad samt i Mälardalsområdet omfattas inte av försäljningen. 

Läs ocksåTusentals styckvisa renoveringar chockhöjer hyrorna
Läs också Roger Akelius Bahamasvilla totalförstörd i orkan Karolinska tog ut ockerhyra - krävs på 140 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.