HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius säljer allt i Göteborg och Borås

Borås Sveriges största privata hyresvärd Akelius säljer samtliga fastigheter i Västsverige, inklusive Göteborg. Orsaken är att man framöver bara kommer vara verksamma i storstadsområden.

Bostadsbolaget Akelius är Sveriges näst största privata hyresvärd, med ett svenskt bestånd på 22 000 lägenheter spridda över 32 av landets kommuner. Därtill äger de närmare 30 000 lägenheter i övriga Europa och Nordamerika.

En stor del av företagets affärsmodell är att lyxrenovera lägenheter för att locka till sig attraktiva, betalningsvilliga hyresgäster, något Hem & Hyra tidigare skrivit om.

Läs ocksåFN-rapportör ger Akelius svidande kritik

Fram tills nu har Akelius specialiserat sig på att köpa och förvalta fastigheter i mellanstora och stora svenska städer. Under tisdagen meddelade bostadsbolaget att man byter strategi: framöver kommer man enbart att satsa på rena storstadsområden.

I grova drag räknar företaget endast med att behålla fastigheter i och runt Stockholm samt Malmö.

Det innebär i ett första steg att 4 302 lägenheter runtom i Västsverige går till försäljning. Samtliga hyresgäster i Göteborg, Borås, Skövde, Trollhättan, Lysekil, Kungsbacka och Karlstad kommer därmed att få en ny hyresvärd.

Läs ocksåNu avgörs slaget om Berlins marknadshyror

För Borås Tidning berättar bolagets Skandinavienchef Lars Lindfors att tidigare personal kommer att tas över av den nya ägaren.

 – Vi hoppas att bli ett större, kapitalstarkt svenskt fastighetsbolag som köper fastigheterna av oss. 

Akelius lägenheter i Lund, Helsingborg och Halmstad samt i Mälardalsområdet omfattas inte av försäljningen. 

Läs ocksåSynke i Berlin: Jag fick besked om 167-procentig hyreshöjning
Läs också Tusentals styckvisa renoveringar chockhöjer hyrorna Roger Akelius Bahamasvilla totalförstörd i orkan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.