Annons

Aktiva Skäggetorp visade upp sig

Linköping Studiecirklar, dans eller odling. I Skäggetorp finns ett stort utbud av aktiviteter. Många av dem visade upp sig på en mässa som hölls mitt i stadsdelen på torsdagen.
, , ,

– Kom igen nu!

Euclides Cabrera Rosa tar en svängom med grannen Britt-Louise Samuelsson på golvet framför scenen som för tillfället har förvandlats till en dansbana. Han uppmuntrar de som står och sitter i närheten att också släppa loss.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Britt-Louise berättar att hon dansade mycket förr, men att ett ont knä gör att det blir sällan numera. När Euclides bjuder upp bjuder hon dock till.

Euclides Cabrera Rosa känner många av dem som kommit till förenings- och företagsmässan som är en del av Globala veckan i Skäggetorp. Han leder danskurser och har blivit områdets egen lokalkändis. Nu funderar han på att starta eget.

– Skäggetorp har verkligen inspirerat mig, säger han.

Annons
Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

Globala veckans många aktiviteter tycker han är ett strålande sätt att visa upp vad stadsdelen har att erbjuda. Det är också en möjlighet att knyta nya kontakter, människor emellan. De flesta politiska partierna är på plats, liksom polisen, arbetsförmedlingen, olika kyrkliga samfund, flera hyresvärdar och Hyresgästföreningen.

Liksom Linköpings kommun, vars stadsträdgårdsmästare Lotta Johansson samlar in önskemål på post it-lappar om hur invånarna vill påverka sin utemiljö.

– Det är mest barn som svarar, säger hon och visar några personliga favoriter bland idéerna.

Läs ocksåDe kämpar i motvind för att bli fler

– Justin Bieber i Skäggetorp vill någon ha. Det blir kanske svårt att uppfylla. Men här är någon som vill ha ett pysselhus där man kan göra nya saker av gamla. Det tycker jag är en väldigt bra idé.

Annons

Någon annan vill ha fler fruktträd. Ytterligare någon tycker att det behövs mer vatten utomhus.

Vilka idéer som förverkligas återstår att se.

Läs också Områden kan strykas från lista 25 000 steg för ett tryggare Ryd Allt färre brott i utsatta områden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.