HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Alingsåshem vill ha höjd hyra – två år framöver

Alingsås Alingsåshems har kallat till förhandling. De vill höja hyran med drygt 2,5 procent. Både nästa år och året därefter

Nu har snart hälften av de kommunala bostadsbolagen kommit med sina hyresyrkanden inför 2014, enligt branschorganisationen SABO. I dag kom Alingsåshem med sitt. De vill ha ett tvåårsavtal för sina drygt 3 000 lägenheter med en hyreshöjning på 2,6 procent första året och 2,58 procent det andra.

– Det här är ett yrkande som ligger klart över den förväntade inflationsnivån, säger Hyresgästföreningens förhandlare Magnus Elsing, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåMoa, 25 år med Aspergers - "Svårt att ta in att jag fått ett eget hem"Moa Helleberg i Alingsås kan inte riktigt förstå att hon äntligen har en egen lägenhet.

Alingsåshem hänvisar till höjda kostnader för drift och kapital.

 De nuvarande hyrorna hos Alingsåshem blev klara i februari i år. Då kom bolaget överens med Hyresgästföreningen om en höjning med i genomsnitt 1,85 procent. Det kan jämföras med kravet på nästan tre procent.

 Snittet på hyreskrav i landet från de kommunala bostadsbolagen ligger just nu på 2,76 procent. 

Läs ocksåUlf lägger ut hyreshusets dammråttor på Instagram

LÄS MER:

Hem & Hyra listar löpande hyreskraven från andra bostadsbolag i länet. Läs mer här.

Läs ocksåMoa, 25, har Aspergers – snart hemlös i kommunen med skriande bostadsbristMoa Helleberg, 25, har Aspergergs syndrom. Om tre månader står hon utan bostad i Alingsås.

Redan färdiga uppgörelser för 2014 hittar du här.

Läs också Oliver, 24, ger upp efter åtta år i Alingsåshems kö - "Lättare att få lägenhet hos en privat värd" Thomas är chanslös hos Alingsåshem - "Fast jobb och tre år i kön räcker ingenstans"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.