Annons

”Alla har tak över huvudet”

Boxholm Samtliga drabbade av branden i Boxholm har fått hjälp med evakueringsboende. Det säger Fredrik Svaton, förvaltningschef på Boxholms kommun.
Foto: Jenny Knutsson
Fredrik Svaton, förvaltningschef på Boxholms kommun.

– Jag och kommunalrådet gick dit så fort vi kom till jobbet och insåg att det brann, berättar Fredrik Svaton.

Den brandhärjade fastigheten ligger bara ett par hundra meter från kommunhuset.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi kom i kontakt med de flesta boende direkt. Det första vi gjorde var att ringa det kommunala bostadsbolaget Boxholmshus. De fick fram en turistlägenhet direkt åt den som vi bedömde vara hårdast drabbad. För de övriga har det löst sig successivt under förmiddagen. Någon har lyckats fixa tillfälligt boende på egen hand. Alla har tak över huvudet, säger Fredrik Svaton.

Han känner inte till någon bostadsbrand med den här omfattningen i Boxholm tidigare.

Annons

– När det händer får man improvisera och lösa problemen vartefter de dyker upp. Min uppfattning är att det har fungerat bra. Det viktigaste är att ingen har kommit till skada.

Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.

Han räknar med att de evakuerade hyresgästerna kan tvingas bo på annat håll under en längre tid.

– Vår plan- och byggchef har också varit där och tittat. Det kan nog dröja innan det går att bo i huset igen, säger Fredrik Svaton.

Annons

Läs även:
Lägenheter förstörda i brand

Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.
Läs också Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.