Annons

Allbohhus vill sälja i Grimslöv

Alvesta Allbohus gör ett nytt försök att sälja nio marklägenheter på Stationsgatan i Grimslöv. Hyresgästerna har tillfrågats om de vill köpa loss sin lägenhet, samtliga har tackat nej. Förhandlingar pågår om att sälja lägenheterna till privat hyresvärd.

För över fem år sedan försökte Allbohus sälja lägenheterna som är av typen radhus. Då var det en hyresgäst som ville köpa sin lägenhet, och som också gjorde det. Samtidigt passade Allbohus på att få tomterna avstyckade i enskilda fatigheter hos lantmäteriet.

När Allbohus nyligen gick ut med ny förfrågan till hyresgästerna var intresset lika med noll. Och just nu diskuterar Allbohus med en potentiell köpare av lägenheterna.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi har inledande diskussioner med en eventuell köpare men inga siffror är klara och inte heller någon tidsplan, säger Lennart Lindstedt, vd för Allbohus.

Annons

Varför vill ni sälja?

– Vi har ett beslut i styrelsen redan för 3 år sedan att avyttra udda och mindre fatigheter, små förvaltningsenheter. Anledningen är att de är relativt dyra att förvalta, det är mycket grönt utanför och få lägenheter. Vi har inte dragit någon gräns för begreppet udda men vi vill koncentrera oss mer på flerfamiljshus, säger Lennart Lindstedt .

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.
Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.