HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Allbohus höjer hyran drygt två procent

Alvesta Från årsskiftet höjs hyrorna med 2,3 procent för hyresgästerna hos Allbohus i Alvesta. Detta efter förhandlingar med Hyresgästföreningen.
Foto: Annika Wallsson

Det hela är ett två-årsavtal som innebär att hyran höjs med 2,3 procent första januari nästa år och 1,9 procent första januari 2021.

I kronor betyder det en hyreshöjning för nästa år med 126 kronor för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 5 500 kronor.

Läs ocksåAlvestavärd måste förhandla hyran

Anledningen till höjningen är främst allmänna kostnadsökningar och underhållsbehov.

Annons

– Förhandlingarna var konstruktiva. De hade ett bra underlag och vi kom överens ganska snabbt, säger Hyresgästföreningens förhandlare Inge Karlsson.

– Förhandlingarna med Hyresgästföreningen har varit positiva och konstruktiva. Vår relation med är mycket god och vi tror att den bästa lösningen är ett tvåårsavtal för såväl våra hyresgäster som för oss, säger Thomas Ottosson, vd, i en kommentar.

Läs ocksåBastubad att vänta i Alvesta

Utöver hyreshöjningen sker även en ökning med 5 procent av taxan för el som ingår i hyran.

Annons

Så här mycket höjs hyran i Kronoberg

Fakta: Så mycket höjs hyran i Kronoberg 2020

 

  • Växjöbostäder: 2,45 %
  • Allbohus: 2,3 %
  • Vidingehem (år 2 av 2): 1,65 %
  • Ljungbybostäder (år 2 av 2): 1,9 %
  • Lessebohus (år 2 av 2): En etta med kök höjs med 70 kronor i månaden. Tvåorna får 85 kronor i hyreshöjning. Treorna höjs med 105 kronor, fyrorna med 125 kronor och lägenheter med fem rum får en månadshöjning av hyran med 140 kronor. (Motsvarar ungefär 1,8 %)
  • Älmhultsbostäder: Förhandlar inte mot årsskiftet utan mot första april nästa år.

 

 

 

 

Läs också Borgensavgiften i Alvesta synas av förvaltningsrätten Borgensavgiften i Alvesta prövas inte Bildgåtan är Christoffers grej

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.