HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Borgensavgiften i Alvesta prövas inte

Alvesta Hyresgästföreningen går bet även hos kammarrätten. Tvisten om borgensavgiften i Alvesta ges inte prövningstillstånd.

I september förra året beslutade kommunfullmäktige i Alvesta att från och med 2012 höja den borgensavgift som kommunen tar ut från Allbohus, från 0,4 procent till 0,5 procent.

En hyresgäst, med hjälp av Hyresgästföreningen, överklagade beslutet till förvaltningsrätten.  Förvaltningsrätten beslutade i somras att kommunens sätt att ta ut borgensavgift på är korrekt. Detta överklagades till kammarrätten av Hyresgästföreningen. Men inte heller där fick Hyresgästföreningen gehör. 

Läs ocksåOansvarigt eller det enda rätta? - Eidars lån skapar debattEidars stora låneskuld oroar inte Lennart Derehag, Hyresgästföreningen.

Kammarrätten har beslutat att inte ge prövningstillstånd. Förvaltningsrättens avgörande står därför fast.

Läs mer: Rätt borgensavgift i Alvesta

Läs mer: Borgensavgiften i Alvesta synas av förvaltningsrätten

Läs ocksåNora lättar på borgensavgiften
Läs också Hallå där Fredrik Marcusson... Nya riktlinjer kan kosta Alingsåshem 60 miljoner Sänkt borgensavgift i Uddevalla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.