Annons

Alloktonbolag i konkurs

Gävleborg ​Fastighetsbolaget Allokton försätter två av sina dotterbolag i konkurs. De två bolagen äger drygt 100 lägenheter i Borlänge, Falun och Söderhamn samt stora delar av städernas centrala affärsfastigheter.
Allokton genomför just nu en omstrukturering. Det första halvåret i år gick man med vinst men man har trots det en halv miljard i skulder. Anledningen till konkurserna för de två dotterbolagen är att deras kassaflöden varken täcker den löpande driften eller kostnaderna för räntor och amorteringar.
Alloktons ledning skriver i ett pressmeddelande att man förhandlar med ett engelskt bolag, London & Regional, och att de kan komma att bli nya majoritetsägare i Allokton. Förhandlingarna ska vara klara inom ett par veckor.
I pressmeddelandet försäkrar Allokton att deras hyresgäster i Falun, Borlänge och Söderhamn inte ska påverkas av ägarbytet. Och konkurserna ska heller inte påverka moderbolaget och de drygt 700 hyresgästerna i Gävle och Sandviken.
Hyresgästföreningens kontor i Gävle ligger i en av de fastigheter som Allokton äger i Gävle. Förhandlingsledare Mårten Gulin tycker att det som hänt är oroväckande:
– Jag har haft förhoppningar på Alloktons nya ledning och på att företaget skulle bli mer förvaltande än spekulerande som det varit hittills. I samband med konkurser vet man tyvärr aldrig vad som kan hända.

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.