Annons

Allt färre tomma lägenheter hos Kindahus

Kinda Trots minskad befolkning i Kinda kommun har Kindahus lyckats minska antalet tomma lägenheter. Det har man gjort tack vare många ungdomar som flyttar till egen lägenhet.

​För två år sedan hade Kindahus cirka 50 outhyrda lägenheter och Roger Magnusson på Kindahus var bekymrad: ”det blir nog några tuffa år framöver”, sade han till Hem och Hyra våren 2009.

Sedan dess har det hänt en hel del. Förra året lade bolaget två hus i malpåse på Drottninggatan och Floragatan. Men det har också varit en ökad efterfrågan på lägenheter.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Vi har många yngre som flyttar till egen lägenhet och i dag är bara cirka 20 lägenheter outhyrda, säger Roger Magnusson.

– Vi har ett helt annat läge än för två år sedan och det är väldigt positivt. Vi har bra balans just nu.

Annons

Bolaget fortsätter att jobba med underhåll, framför allt med badrumsrenoveringar och hoppas att det ska göra lägenheterna mer attraktiva.

Läs ocksåÄngen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det"Martin Hansson står på en torr gräsmatta. I förgrunden syns prästkragar. Kindahus skapar ängar i bostadsområden.

Samtidigt lurar det vikande befolkningsunderlaget som ett hot mot både kommunen och bolaget.

Detta faktum gör också att bolaget ligger lågt med planer för framtiden, till exempel att bygga seniorboende i Rimforsa.

Annons

– Vi får vara lite försiktiga.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.
Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats P-platser missbrukades - nu tvingas hyresgästerna betala De adopterar för ett vackrare bostadsområde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.