HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Allt färre vräks från allmännyttan

Skåne ​Det sammanlagda antalet vräkningar bland de kommunala bostadsbolagen i södra Skåne minskar. Det visar en granskning som Hem & Hyra gjort.

​År 2006 var antalet vräkningar i tolv allmännyttor i södra Skåne 60 stycken. I fjor minskade de till 43, visar statistik från bostadsbolagen.

 
Hos Trelleborgshem liksom hos MKB har antalet vräkningar nära halverats på ett år. LKF, det kommunala bostadsbolaget i Lund, har oförändrade siffror mellan de aktuella åren.
Enligt Lena Friberg, ansvarig för MKB:s hyresinbetalningar, jobbar bolaget aktivt med att förebygga vräkningar och det är skälet till att dessa minskar.
 
– Vi har lyckats minska antalet avhysningar markant och det är positivt. Samtidigt är det alltid ett misslyckade när vi tvingas säga upp en hyresgäst. Vi har ett väl fungerande samarbete med stadsdelarna och i de flesta fall lyckas man hitta fram till andra lösningar, men ibland går det inte, säger hon. 

Läs också Bröderna Kopp vräks – lägenheter ska bli bröllopssviter Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till Par sägs upp - lagar mat av grannarnas sopor på gården 84-årig kvinna vanvårdade lägenheten och släppte inte in Uppsalahems personal – blir vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.