Annons

Allt färre vräks från allmännyttan

Skåne ​Det sammanlagda antalet vräkningar bland de kommunala bostadsbolagen i södra Skåne minskar. Det visar en granskning som Hem & Hyra gjort.

​År 2006 var antalet vräkningar i tolv allmännyttor i södra Skåne 60 stycken. I fjor minskade de till 43, visar statistik från bostadsbolagen.

Annons
 
Hos Trelleborgshem liksom hos MKB har antalet vräkningar nära halverats på ett år. LKF, det kommunala bostadsbolaget i Lund, har oförändrade siffror mellan de aktuella åren.
Enligt Lena Friberg, ansvarig för MKB:s hyresinbetalningar, jobbar bolaget aktivt med att förebygga vräkningar och det är skälet till att dessa minskar.
 
– Vi har lyckats minska antalet avhysningar markant och det är positivt. Samtidigt är det alltid ett misslyckade när vi tvingas säga upp en hyresgäst. Vi har ett väl fungerande samarbete med stadsdelarna och i de flesta fall lyckas man hitta fram till andra lösningar, men ibland går det inte, säger hon. 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär 21-åring vägrade betala hyran – misshandlade sin hyresvärd med metallpinne Enköpingsbo kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av kedjerökande granne Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Gör succé hos turister men stör grannarna - nu vill värden vräka mannen Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.