Annons

Allt färre vräks från allmännyttan

Skåne ​Det sammanlagda antalet vräkningar bland de kommunala bostadsbolagen i södra Skåne minskar. Det visar en granskning som Hem & Hyra gjort.

​År 2006 var antalet vräkningar i tolv allmännyttor i södra Skåne 60 stycken. I fjor minskade de till 43, visar statistik från bostadsbolagen.

Annons
 
Hos Trelleborgshem liksom hos MKB har antalet vräkningar nära halverats på ett år. LKF, det kommunala bostadsbolaget i Lund, har oförändrade siffror mellan de aktuella åren.
Enligt Lena Friberg, ansvarig för MKB:s hyresinbetalningar, jobbar bolaget aktivt med att förebygga vräkningar och det är skälet till att dessa minskar.
 
– Vi har lyckats minska antalet avhysningar markant och det är positivt. Samtidigt är det alltid ett misslyckade när vi tvingas säga upp en hyresgäst. Vi har ett väl fungerande samarbete med stadsdelarna och i de flesta fall lyckas man hitta fram till andra lösningar, men ibland går det inte, säger hon. 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Barnfamilj vräks efter socialtjänstens miss – fyrabarnsmamman: ”Det stressar mig varje dag”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.