HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Almedalsdebatten flyttar till nätet

Nyheter Bostadsdebatten är alldeles för viktig för att stoppas av att vi sitter i karantän. Det tycker Boinstitutet som kommer att arrangera en digital Almedalsvecka.
Foto: Boinstitutet
Det var då. Bilden togs under ett seminarium arrangerat av byggföretaget Skanska under Almedalsveckan 2019. Till vänster Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet.

Som mycket annat så ställs Almedalsveckan i sommar in på grund av coronakrisen. Inga boenden i Visby till hutlösa priser, inget mingel med gamla och nya kollegor, inga smockfulla kullerstensgator i Visby.

Men debatten får inte stoppas av coronavirusets utbredning, anser Boinstitutet som lanserar en digital variant av Almedalsveckan. I tre dagar under vecka 27 kommer institutet tillsammans med byggföretaget Boklok sända live-tv från en studio i Stockholm. Seminariedeltagarna kommer antingen att komma till studion eller delta via länk.

Läs ocksåBostadssökande i Stockholm tvingas köpa grisen i säcken

Deltagande organisationer kommer kunna spela in seminarier och arrangera digitala mingel. Ett digitalt mingel fungerar som en videokonferens med skillnaden att deltagare som möts spontant på minglet kan bjuda in varandra till ett digitalt rum för enskilt samtal, och sedan återgå till gruppdiskussionen som leds av arrangören av minglet.

Alla organisationer med anknytning till bostadsbranschen välkomnas att arrangera seminarier. Tiden däremellan kommer att fyllas upp av Boinstitutet själva.

– Det är redan flera som hört av sig och visat intresse. Vi hoppas på en bredd av organisationer. Det blir mer relevant då, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet.

Läs ocksåVräkningar under pandemin: Hedda plågas av oro för sin familj

Egentligen hade Boinstitutet inte planerat något eget seminarium under årets Almedalsvecka. Därför blir livesändningarna ett större åtagande än det var tänkt och en större kostnad.

– Men det känns viktigt. Vi ser redan nu hur coronakrisen påverkar. Människor som får inkomstbortfall får svårt att betala hyran och byggföretag lägger projekt i malpåse.

Blir det lika roligt som att ses på Gotland?

Läs ocksåAros-Gävles regionordförande Torbjörn Rönnkvist död i covid-19

– Jag tror det blir roligare. Fler personer kommer att vara tillgängliga för att delta i seminarierna och man behöver inte åka till Visby för att följa med, säger Moa Andersson.

Läs också Så tycker vi om att jobba hemma Allmännyttan i Piteå stöttar hyresgäster att agera mot våld i hemmet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.