HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Älmhultsbostäder säljer för att kunna bygga

Kronoberg Älmhultsbostäder är på gång med två nya byggprojekt som beräknas starta våren 2018. För att ha råd med detta, är närmare 200 av bolagets lägenheter till salu.

Samtliga 197 lägenheter som är till salu ligger i centrala Älmhult, längs Östra Esplanaden. Under förutsättning att det finns köpare och kommunfullmäktige ger grönt ljus räknar Älmhultsbostäder med att den nya ägaren kan ta över under första kvartalet nästa år.

Anledningen till försäljningen är att frigöra resurser för att satsa på nyproduktion. ”Vi måste bygga fler bostäder”, skriver Älmhultsbostäder på sin hemsida.

Läs ocksåLista: 199 kommuner får dela på 1,8 miljarder till nya bostäder

Två projekt är i startgroparna. Det ena är fyra trevåningshus i kvarteret Kvarnen, det andra fyra fyravåningshus vid Vattentornet. Båda byggprojektet väntas sätta spaden i jorden under våren 2018. Den totala byggtiden beräknas till två år.

Läs också Alingsås förlorar centrum för kunskap om passivhus Stöd gav över 500 bostäder Boverket: Nu kan billigare bostäder byggas Kooperativ hyresrättsförening bildas i Hultsfred

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.