Annons

Anders Sundström leder bostadsdelegation

Nyheter Sverige behöver en ny bostadspolitik, enligt Hyresgästföreningen. Därför har man nu gett förre S-politikern Anders Sundström i uppdrag att leda ett forskningsprojekt fram till valet 2018.
Foto: Coop Sverige/Christian Gustavsson/montage
Andes Sundström ska dela Bostad 2030, som Hyresgästföreningen har initierat. "Sverige behöver en ny bostadspolitik", säger förbundsordförande Marie Linder.

Delegationen Bostad 2030 ska ta fram rapporter och underlag med syfte att lyfta bostadsfrågan inför valet.

– Politiken behöver ta tydligare initiativ för att hitta hållbara och rimliga lösningar och vi vill med denna delegation bidra till att öka deras möjligheter och kunskap för att kunna göra detta, säger Marie Linder, ordförande för Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trots att bostadsbyggandet har ökat kraftigt är det fortfarande svårt för normalinkomsttagare att få en bostad, påpekar hon.

Annons

–  Vi är i ett läge när det är bostadsöverskott och bostadsbrist samtidigt och många har svårt att efterfråga dyr nyproduktion av hyresrätter. Det är inte en rimlig ordning, säger Marie Linder.

Anders Sundström har varit kommunalråd (S) i Piteå, arbetsmarknadsminister, näringsminister och socialminister. Han har dessutom haft ledande poster i bland annat Swedbank, Folksam och Coop.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Han får i uppdrag att tillsätta delegationens ledamöter och med hjälp av experter och forskare ta fram underlag för att formulera en ny bostadspolitik. I augusti 2018 ska delegationen lämna ett slutbetänkande till Hyresgästföreningen.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.