Annons

Andra bodde i stödlägenhet – kvinna riskerar kontraktet

Lund Hyresgästen har slutat att betala hyran och går inte att få tag på. Istället bor det andra personer i lägenheten. Nu vill Lunds kommun säga upp kontraktet med kvinnan.
Foto: Popperipopp
Kommunen vänder sig nu till tingsrätten för att fastställa uppsägningen.

Det är Lunds kommun som har tagit tvisten till Lunds tingsrätt. Kvinnan hyr sedan 2015 av kommunen en stödlägenhet som ska användas för rehabilitering. Men nu har kommunen sagt upp kontraktet, och vänder sig till domstolen för att fastställa uppsägningen och få in hyresskulden på sammanlagt 20 000 kronor för fem månader.

Enligt kommunen har kvinnan förverkat hyresrätten genom att inte betala hyran i tid och inte släppa in fastighetsägaren för att kunna göra nödvändiga undersökningar av lägenheten. Dessutom verkar det enligt kommunen inte som om kvinnan själv bor i lägenheten, utan att det istället är andra personer som bor där. ”Vid det senaste hembesöket hade du ej nyckel till lägenheten utan blev insläppt av en annan person”, skriver socialförvaltningen i sitt uppsägningsbrev.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom det har varit mycket svårt att få tag på kvinnan begär kommunen att tingsrätten ska komma med ett avgörande även om hon inte dyker upp i rätten och lämna en så kallad tredskodom.

Annons
Läs också Hyresgästen dök inte upp till förhandling - vräks Han betalade ingen hyra på tio år: ”Fullständig chock och fullständig katastrof” Barnskelett slängdes när hyreslägenheter blev bostadsrätter En husockupant 10 år senare - så gick det för Trulsa När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.