HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästen dök inte upp till förhandling – vräks

Lund Enligt ett domslut vid Lunds tingsrätt tvingas en hyresgäst genast lämna sitt hem. Vad hyresgästen själv anser om saken förtäljer inte historien, detta då denne inte gått att nå.
Hyresgästen slutade betala sin hyra. Inte ens Hyresgästföreningen kunde försvara hans handlande. Nu får han flytta omgående.

Vid Lunds tingsrätt har ett hyreskontrakt sagts upp. Detta samtidigt som hyresgästen åläggs att betala såväl ersättning för rättegångskostnader samt 13 600 kronor inklusive dröjsmålsränta för obetald hyra för sitt korridorrum i Lund. Därtill åläggs hyresgästen att betala tre separata inkassokravskostnader liksom en ansökningsavgift för den stämning som hyresvärden Stiftelsen AF Bostäder lämnat in mot hyresgästen.

Huruvida hyresgästen är införstådd med tingsrättens beslut och dess konsekvenser, är oklart då denne inte medverkat under förhandlingen. Likaså antas hyresgästen under en längre tid ha undvikit eventuell kontakt med hyresvärden som med bland annat handräckning till Kronofogden inte kunna delge hyresgästen. Inte heller Lunds tingsrätt har fått något svar då de genom kungörelsedelgivning delgett hyresgästen föreläggande om att inom viss tid återkomma med svar. Ett svar som aldrig inkommit varpå tingsrätten beslutat i ärendet i vad som kallas för en tredskodom.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Detta innebär att ärendet avgörs trots att samtliga parter ej närvarar samtidigt som berörda parter anses ha blivit delgivna och inte har laga förfall. Därmed avgörs ärendet utifrån de fakta som finns tillgängliga, vilket i det här ärendet inte föll väl ut för den forna hyresgästen.

Annons
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.