Annons

Änkeman får rätt att hyra ut i andra hand

Trollhättan/Vänersborg När hustrun avlidit ville mannen inte längre bo kvar i lägenheten och flyttade till sin dotter. Men han vill ha kvar bostadsrättslägenheten och vill hyra ut den till en bekant. Bostadsrättsföreningen sa nej, men mannen har fått rätt av hyresnämnden.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vänersborgsbon blev hastigt änkeman och livet ändrades i ett slag. Han flyttade hem till sin dotter i Trollhättan för att samla tankarna och försöka komma vidare i sin sorg. Samtidigt var en bekant utan bostad och erbjöds att hyra Vänersborgarens lägenhet i andra hand. Han fick besked från bostadsrättsföreningen att det inte brukar vara några problem att hyra ut i andra hand och han lovade sin bekant lägenheten under en period.

Men bostadsrättsföreningen sa sedan nej till uthyrningen, med motiveringen att man vill att medlemmarna själva bor i huset då intresset för att hålla ordning och rent då är större. Föreningen menade också att mannen uttalat att han inte trivdes i Vänersborg och tyckte att det var bättre att han sålde bostaden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresnämnden anser att mannens motiv för att hyra ut i andra hand räcker. Mannen behöver bo hos sin dotter och hennes familj en tid för att han önskar stöd i vardagen. Han vet ännu inte riktigt vad han ska göra med sitt liv eller var han ska bo, men är inte redo att sälja sin lägenhet. Hyresnämnden finner att skälen för att få hyra ut väger tyngre än föreningens skäl. Mannen hyr inte ut i spekulativa syften, då han endast ska ta ut samma hyra han själv betalar. Han får rätt att hyra ut sin bostadsrättslägenhet, men tillstånden begränsas till ett halvår.

Annons
Läs också "Andrahandsuthyrning kan ge tiotusentals nya bostäder” "Behöver se över systemet" "Bra att stävja svarthandel – men glöm inte fastighetsägarna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.