Annons

Anklagas för att bo i villa – sägs upp från lägenhet

Halmstad Värden menar att hyresgästen har bott i en villa, inte i lägenheten och nu han ska ut. Hyresgästen själv menar att han visst bott på adressen och måste få bo kvar.
Foto: Petra Martinsson/Pixabay
Det var för över tre år sedan som mannen skrev på kontraktet. Villan kan kosta honom rätten att bo kvar. Nu blir det förhandling i hyresnämnden. Genrebild.

Mannen har aldrig bott i lägenheten utan i en villa en bit bort. Istället har han låtit sin dotter med familj bo där. På dessa grunder har mannen sagts upp men han vägrar flytta. Det framkommer i handlingar som har skickats till hyresnämnden i Göteborg.

Bevis menar hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget HFAB, är att mannen är skriven på villans adress som han dessutom äger tillsammans med sin sambo. Det är också svärsonen som hela tiden har betalat hyrorna. Trots att mannen har fått en formell varning om att olovligen hyra ut i andra hand har inget förändrats och i maj sades han upp.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen skriver att HFAB:s påståenden är fel. Han har visst bott i lägenheten. Att han inte bor i villan beror på en ansträngd situation med sin sambo. Han har inte varit medveten om att han måste vara skriven på adressen. Det är sant att hans dotter och familj också bor där men det beror på att de inte har någon annan stans att bo och flyttar så fort de har det. Han har vidare betalat för maten och svärsonen hyran. Det skulle lika gärna ha kunnat vara tvärtom. Han avslutar sin skrivelse med:
– Vilka andra val har jag haft att välja mellan. Ska jag låta mina barnbarn leva på gatan utan tak över huvudet?

Ärendet tas upp i hyresnämnden den 15 januari.

Annons
Läs också Hyreskonflikt i Halmstad – tusentals väntar på hyreshöjning Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.