Annons

Är de privata hyresvärdarna lika bra som Öbo?

Örebro Ny hyresvärd - samma lägenhet. Men hur blev det? Det har gått drygt ett år sedan Öbo sålde 849 lägenheter till privata hyresvärdar. Nu vill Hyresgästföreningen veta hur det blev och ber närmare 1700 hyresgäster om hjälp.​

​Hyresgästföreningen har gett marknads- och kommunikationsföretaget Markör i uppdrag att genomföra en oberoende enkätundersökning.

På torsdag kommer den första gruppen nås av enkäterna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enkäterna går till hyresgästerna som bor i de 849 Öbo- lägenheter som köptes till Västerstaden, EP fastigheter och LG Söderberg Fastigheter.

Dessutom kommer enkäten att skickas ut till lika många hyresgäster hos Öbo – som referensgrupp.

Annons

– Vi vill se om det finns en skillnad i kvaliteten i boendet, säger Fredrik Andersson som är verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Svaren kommer sedan kunna användas i den kommande hyresförhandlingen och beräknas presenteras vecka tre.

Är det inte tidigt att skicka ut en enkät ett år efter att de privata hyresvärdarna tagit över?

– Nej, det tror jag inte. Jag tror att man redan nu kan se skillnader i hur de förvaltar fastigheterna och bemöter sina hyresgäster. Men det får enkätundersökningen visa – det är ju bara bra om det visar sig att alla är nöjda och att hyresvärdarna sköter sig.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Hur ser ni på risken att en del kommer gnälla mer än befogat? Det kanske är svårt för den som varit motståndare till försäljningen att skriva att man är nöjd?

– Vi frågar så pass många hyresgäster och hoppas på en så pass stor svarsfrekvens att jag tror att ytterligheterna inte kommer att märkas.

Läs också Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Förra årets hyra höjdes utan förhandling – nu strandar Västerstaden igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.